Az áldozatok emlékére

Montenegrói buszbaleset: nemzeti gyásznapot tartanak Romániában

Romániában nemzeti gyásznapot tartanak szerdán a vasárnapi montenegrói buszbaleset áldozatai emlékére.

2013.06.24 18:31MTI

A román külügyminisztériumban alakult válságstáb hétfő délutáni ülése után Victor Ponta miniszterelnök bejelentette, kedden nem hivatalos ülésre ül össze a kabinet, és "ha minden törvényi feltétel adott" a szerdai napot nemzeti gyásznappá nyilvánítják. 

A miniszterelnök tájékoztatása szerint a grlói balesetben a román turistabusz 18 utasa vesztette életét, hét súlyos sebesültet a podgoricai kórház intenzív osztályán kezelnek, további 22 sebesültet kedden katonai repülőgépekkel Bukarestbe szállítanak.

A sebesültek szállítására két katonai repülőgépet készítenek fel Bukarestben. Egy harmadik repülőgép - amellyel Raed Arafat mentőorvos, a román Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkára utazott hétfőn reggel Podgoricába -, az áldozatok holttesteit hozza Bukarestbe. 

A miniszterelnök a halottak azonosításával kapcsolatos nehézségekről is beszámolt. Mint elmondta, többségnek az iratai az összeroncsolódott autóbuszban maradtak. A hozzátartozók megértését kérte amiatt, hogy a román hatóságok csak akkor közölhetnek személyekre vonatkozó információkat, ha teljes bizonyossággal meggyőződtek valóságtartalmukról. 

Hétfőn délután Podgoricába érkezett Titus Corlatean román külügyminiszter, akit Filip Vujanovic montenegrói köztársasági elnök is fogadott hivatalában. A román külügyi tárca közlése szerint a miniszter hétfőn este Raed Arafat helyettes államtitkárral együtt meglátogatja a kórházban ápolt sérülteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.