Több száz fős tömeg

Pakisztán: gyászolók közt robbantottak, sok a halálos áldozat

Egy gyászszertartás során robbantotta fel magát kedden Pakisztánban egy öngyilkos merénylő, és megölt legalább 27 embert, köztük feltételezett célpontját, egy helyi képviselőt - közölte a rendőrség.

2013.06.18 18:17MTI
Fotó: MTI

A gyászolók közül mintegy ötvenen megsebesültek az ország északnyugati, törzsi vidékén, Pesavar környékén végrehajtott merényletben. Szemtanúk szerint a támadó gyalog érkezett, elvegyült a temetésre érkezett, több száz fős tömegben, megközelítette a képviselőt, és működésbe hozta testén a robbanó szerkezetet. "Mindannyian a földre zuhantunk, mindenhol holttestek és sebesültek hevertek" - mondta el az egyikük.

A május 11-i parlamenti és helyhatósági választások óta ez volt a legsúlyosabb merénylet a térségben. Azóta a helyi parlament két tagja vesztette életét ilyen támadásban, amely feltehetőleg a tálib szélsőségesek számlájára írható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.