Vadásszák

A lottózó előtt próbálják elkapni a Powerball-rekord nyertesét - videó!

Egy floridai kisvárosban adták el a több mint 100 milliárd forintnyi rekordnyereményt érő lottószelvényt, a település azóta egy felbolydult méhkasra hasonlít. Az eddig még ismeretlen nyertesnek ugyanis 60 napja van, hogy készpénz formájában átvegye a nyereményét...

2013.05.20 11:20ma.hu

A nyolcvanas éveikben járó Christine Douglas és Raybelle Surratt egész életüket Zephyrhills városában élték le, ez idő alatt sok mindent megtapasztaltak, de amikor kiléptek a jelenlegi lakóhelyükként szolgáló idősek otthonának tornácára és meglátták, hogy a pár száz méterre fekvő boltsor vált a földi média központjává, még ők is meglepődtek.

A parkolóban, ahol egy generációval ezelőtt még a tejesember, Fred Gore tehenei legeltek békésen, most híradós kocsik gyülekeznek, és műholdas antennákat erdeje látszik. Bár nem a nyugdíjasok nyerték a hatalmas összeget, biztosak benne, hogy a kisváros élete megváltozott.

A két özvegy átélte, ahogy Zephyrhills “A tiszta víz városa” logója világszerte ismert lesz. Látták, ahogy a közeli ejtőernyős-iskola tanulói a virágágyásaik közé hullnak. A Második Világháború idején a légierő 10. Vadászgéprajának katonái a közeli reptéren gyakorlatoztak.  De a városka életének mérföldkövei közül egyik sem volt akkora jelentőségű, mint a közel 600 millió dolláros lottószelvény értékesítése. 

A szerencsés nyertes személye egyelőre ismeretlen, de amint Cindy O'Connel, a Florida Lottó vezetője elmondta, ő lesz a hatodik floridai Powerball-nyertes, ráadásul egyedül teheti zsebre a valaha volt legnagyobb nyereményt. O'Connell szerint Florida már több Powerball főnyereményt tudhat magáénak, mint bármely más állam.

A Powerball szabályai szerint a 250.000 dollárt meghaladó nyereményeket a győztesnek a lottó legközelebbi székházában kell átvennie. Ez azt jelenti, hogy a legszerencsésebb Zephyrhills-i lakosnak, személyazonosításra alkalmas dokumentumaival felszerelkezve kell ellátogatnia a Florida Lottery Tallahassee-ban lévő főhadiszállására. A nyertesnek 60 napja van, hogy készpénz formájában átvegye a nyereményét, és 180 napja, ha életjáradékként kívánja felhasználni 30 éven keresztül.

Zephyrhills a 301-es főút mellett fekszik, mintegy negyven percre északra Tampától. A városkának 13.000 lakosa van, ami a téli hónapokban megduplázódik, mikor a hidegebb északi államokból és Kanadából délre költöznek az emberek.

“Remélem, egy helyi lakos nyerte és nem valaki, aki csak átutazott a városon”- mondja a 33 éve itt élő Duane Dolly, aki azt reméli, a nyeremény egy részét a városra fordítja majd a szerencsés. Nem Dolly az egyetlen, aki bízik abban, hogy a nyeremény jó hatással lesz a városka gazdaságára. De a megkérdezett lakosok közül sokan vélik úgy, hogy a nyertes személye csak akkor derül ki, mikor az már messze jár.

“Tök jó, hogy itt nyert valaki, de a nyertes szerintem el fog költözni” - véli az egyik lakos, hozzátéve, ha ő nyerte volna, senkinek sem szólna, csak eltűnne a városból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.