Két embert letartóztattak

Kanadában még sosem látott drog - negyvenszer erősebb a heroinnál

A heroinnál negyvenszer erősebb hatású szintetikus kábítószerre bukkant a montreali rendőrség; ez a szer először most először bukkant fel Kanadában.

2013.05.13 20:24MTI

Több mint 300 ezer, különféle szintetikus drogokból készült tablettát és az előállításukhoz használt másfél tonna vegyi anyagot is lefoglaltak több házkutatás során, és felszámoltak egy titkos laboratóriumot. 

Az április végén lefoglalt eszközök között 37 Taser típusú sokkoló is volt. Két embert tartóztattak le. Ezek a Kanadában még soha nem látott kábítószerek rendkívül veszélyesek, és akár negyvenszer is erősebbek lehetnek, mint a heroin - hangsúlyozta a rendőrség egy közleményben.
 
A laboratórium átvizsgálásakor négy rendőr rosszul lett a vegyszerektől annak ellenére, hogy védő álarcot viseltek. Az egyiküket sürgősen kórházba kellett szállítani. 

A tetszetős formájú pirulákat - az egyik fajtán például a Facebook logója volt - olcsón árulták, s a kábítószer egy része Amerikába is eljutott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.