Az egyik vagon berobbant

Vonatszerencsétlenség Oroszországban: gázszállító szerelvény siklott ki

Az oroszországi Rosztov megyében egy olajszármazékokat és propángázt szállító szerelvény 51 vagonja siklott ki csütörtökre virradóra, a baleset helyszínén hatalmas tűz keletkezett, 27-en megsérültek.

2013.05.09 08:02MTI

Az időközben pontosított adatok szerint a sérültek közül 11 embert kórházba szállítottak, egyikük állapota súlyos. Testfelületének 20 százaléka megégett - értesült a lenta.ru orosz hírportál.
   
Az egyik, propángázt szállító vagon berobbant, tűz ütött ki, amely átterjedt más tartálykocsikra. A hét égő vagon közül öt olajjal volt feltöltve, kettőben pedig propángáz volt. Mintegy másfélezer négyzetméteres területen égtek a lángok, és néhány órába telt, míg eloltották a tüzet.
   
A baleset miatt, amely a Belaja Kalitva nevű állomásnál történt, 2700 embert telepítettek ki a környékről, ugyanis az egyik tartályban lévő vegyi anyagból mérgező gázok szabadultak ki. A Ria Novosztyi orosz hírügynökség a rendkívüli helyzetek minisztériumának illetékesétől úgy értesült, hogy metilén-kloridról van szó.
   
A hatalmas tűz miatt a közelben lévő három lakóház ablakai kitörtek. A Rosztovi régió kormányzója vezetésével műveleti csoport dolgozik a területen.
   
Oroszországban gyakoriak a tehervonat-balesetek, amelyek többsége a vagonok túlterheltsége és rossz állapota miatt történik.

Fotó: Lenta.ru


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.