"Németország jó sorsáért"

A német liberálisok folytatnák a CDU/CSU-val fennálló koalíciót

A német szövetségi kormány kisebbik pártja Nürnbergben tartott kongresszusán szombaton hitet tett a kereszténydemokratákkal fennálló koalíció folytatása mellett.

2013.05.04 17:49MTI

Philipp Rösler, a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) elnöke beszédében kizárta a szociáldemokratákkal (SPD) vagy a Zöldekkel való kormányzati összefogás gondolatát. "Azért fogok küzdeni, hogy ez a két párt soha ne jusson döntési pozícióba Németországban" - jelentette ki a pártelnök mintegy 660 kongresszusi küldött előtt. 

Rösler azzal vádolta a két ellenzéki pártot, hogy hatalomra jutásuk esetére 40 milliárd eurót meghaladó volumenű adóemelést sóznának a németek nyakába. Ráadásul - folytatta a liberálisok elnöke - egy SPD-Zöldek győzelemmel Berlin visszatérne az adósságcsinálás politikájához, ami igencsak megnehezíteni az euró stabilizálását célzó erőfeszítéseket. 

A jelenlegi koalíciós partnerről, a CDU/CSU-ról szólva Rösler kijelentette: pártja nem az uniópártok iránt érzett "szeretetből és vonzódásból" akarja folytatni a közös kormányzást, hanem mert "a jelenlegi koalíció a záloga annak, hogy Németországnak jól megy a sora".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.