Négyezer hektáron pusztult el a növényzet

Több ezer házat fenyeget bozóttűz Kaliforniában

Négyezer lakóházat fenyeget bozóttűz Kaliforniában, Los Angelestől északnyugatra. A veszélyeztetett házak közül eddig több mint 1100-ból átmenetileg ki kellett költözniük a lakóknak.

2013.05.04 07:32MTI

Több épület megrongálódott, de személyi sérülés egyelőre nem történt.
   
A lángok helyi idő szerint csütörtökön kora reggel lobbantak föl Malibu közelében. Eddig négyezer hektáron pusztult el a növényzet.
   
Az oltásban - amelyet az erős szél nehezít - csaknem ezer tűzoltó vesz részt, a munkát nyolc helikopter és hat repülőgép segíti.
   
A bozóttűz sűrű füstje miatt átmenetileg le kellett zárni a Csendes-óceán partján végighúzódó autópálya egy 13 kilométeres szakaszát és a kaliforniai állami egyetem egyik campusát.
   
Kaliforniában viszonylag gyakoriak az erdő- és bozóttüzek.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.