Rendőrgyilkossággal gyanúsítják

Az első nő a 25 legkeresettebb terrorista között

Az amerikai szövetségi rendőrség bejelentette, hogy feltették az első nőt "a 25 leginkább keresett terrorista" nevét tartalmazó listára.

2013.05.03 15:07MTI

Az amerikai Joanne Chesimardot azzal vádolják, hogy 40 éve megölt egy rendőrt, és a gyanú szerint Kubába menekült. Az Assata Shakur néven ismert Joanne Chesimard a Fekete Felszabadítási Hadsereg nevű szélsőbalos amerikai szervezet tagja volt, amely a hetvenes években fogott fegyvert az afroamerikaik védelmezésének jelszavával. 

Chesimardot, aki az 1996-ban Las Vegasban agyonlőtt Tupac Shakur rapper keresztanyja, azzal vádolják, hogy 1973. május 2-án két bűntársával megölt egy rendőrt New Yersey szövetségi államban. Joanne Chesimard elmenekült, majd őrizetbe vették és 1977-ben emberölés miatt vádat emeltek ellene. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, a börtönből két évvel később sikerült elszöknie. 

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) csütörtöki közlése szerint Chesimardot 1984-ben Kubában látták, és feltehetően jelenleg is ott tartózkodik. Joanne Chesimard a második amerikai állampolgár az FBI által leginkább keresett 25 terrorista listáján. 

Az FBI egymillió dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki segít őrizetbe venni. További 1 millió dollárt ajánlott fel New Jersey állam is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.