Megpróbálták befolyásolni az elnökválasztást

Ügyészségi vizsgálat a dél-koreai nemzetbiztonsági hivatalnál

Ügyészek vizsgálódtak kedden Dél-Koreában a nemzetbiztonsági hivatal székházában azzal a gyanúval összefüggésben, hogy a szervezet megpróbálta befolyásolni a közvéleményt a tavalyi elnökválasztás előtt.

2013.04.30 08:56MTI

A 25 ügyészségi nyomozó különféle adathordozókat és belső dokumentumokat foglalt le.
   
A gyanú szerint a nemzetbiztonsági hivatal megpróbálta befolyásolni a 2012. decemberi dél-koreai elnökválasztás kimenetelét azzal, hogy ügynökei az ellenzéki lejöltet lejárató kommenteket írtak internetes fórumokba.
   
Von Szej Von, a nemzetbiztonsági hivatal volt főigazgatója több mint 14 órás kihallgatás után kedden hazamehetett, de megtiltották neki, hogy elhagyja az országot. A volt főigazgató ellen márciusban indult nyomozás, hogy tisztázzák, milyen szerepe volt a nagy port felverő ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.