Bostoni robbantás

Játékautó-távirányítót használtak a robbantáshoz a Carnajev fivérek

Játékautó-távirányítót használtak a Carnajev fivérek a két pokolgép felrobbantására a bostoni maratonon.

2013.04.25 09:50MTI

Erről Dutch Ruppersberger, a bizottság magas rangú, demokrata párti tagja számolt be újságíróknak, miután a testület meghallgatta a belbiztonsági minisztérium, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a Nemzeti Terrorelhárító Központ (NCTC) tisztségviselőit.
   
"Ebből én arra következtetek, és a fiatalabb fivér is ezt mondta, hogy a pokolgép készítésének módját a (jemeni) Inspire magazinból tanulták meg" - mondta Ruppersberger.
   
Az Inspire folyóiratot Anvar al-Avlaki prédikátor, a jemeni al-Kaida amerikai állampolgársággal is rendelkező vezetője alapította, aki meghalt egy amerikai dróntámadásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.