Terror

A gyász és a döbbenet képei Bostonból - "a csend pillanata"

Bostonban hétfőn a "csend pillanatával" emlékeztek meg a városban egy héttel ezelőtt elkövetett robbantásos merénylet áldozatairól. A bostoni maraton célegyenesében a múlt hétfőn elkövetett kettős robbantásnak három halottja volt.

A gyász és a döbbenet képei Bostonból - "a csend pillanata" képgaléria

2013.04.22 21:26MTI
További fotók a képre kattintva, fotók: MTI

Csütörtök éjjel a merénylet gyanúsítottjai tűzharcba keveredtek a hatóságokkal, amelyben egy rendőr meghalt, további egy életveszélyesen, mintegy 15 pedig könnyebben megsebesült. A csend pillanatát hétfőn a Fehér Házban, az amerikai kongresszusban és a New York-i tőzsdén is megtartották.

A nap folyamán korábban a merénylet életben maradt gyanúsítottját, a 19 éves Dzsohar Carnajevet tömeges emberveszteségeket okozó fegyverek bevetésére irányuló, halált és anyagi kárt okozó összeesküvéssel vádolták meg a kórházban. Emiatt akár halálra is ítélhetik.

Bátyja és feltételezett tettestársa, a 26 éves Tamerlan Carnajev életét vesztette a rendőrökkel vívott fegyveres összetűzésben. 2013. április 21-én. eltemették az egyik áldozatot, Krystle Campbellt a Massachusetts állambeli Medfordban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.