Politikai feszültség

Megtorpant a humanitárius segélyezés Észak-Koreában

A megnövekedett Korea-közi feszültség és különösen a háborús veszély következtében a dél-koreai civil szervezetek leállították az Észak-Korea támogatására szolgáló humanitárius segélyezési tevékenységet.

2013.04.24 08:18MTI

A dél-koreai hírügynökség jelentése szerint több civil szervezet arról tájékoztatott, hogy az országegyesítési minisztérium egyelőre nem ad ki engedélyt sok esetben még élelmiszerek és alapvető egészségügyi ellátmány szállítására sem. Emellett a humanitárius segélyezéssel foglalkozók a katonai konfliktus veszélye miatt is óvakodnak attól, hogy a térségben tevékenykedjenek.
   
A szöuli tárca megismételte, hogy nem áll szándékában a humanitárius támogatás betiltása, de az arra vonatkozó engedélyeket eseti alapon bírálja el, kiemelt figyelmet fordítva a célterületen uralkodó helyzetre.
   
A civil szervezetek felhívták a figyelmet, hogy a humanitárius tevékenység segíthet enyhíteni a feszültséget a két ország között. Mások mindazonáltal arra helyezték a hangsúlyt, hogy észak-koreai részről is megcsappant a fogadókészség a segélyek iránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.