Csak idén négy újságírót öltek meg

Megöltek egy ismert szomáliai újságírót

A Radio Mogadishu állami rádiónak dolgozó Mohamed Ibrahim Rage nemrég tért haza Ugandából, ahol két évig száműzetésben élt.

2013.04.22 13:10MTI

Mogadishui háza előtt agyonlőttek vasárnap este egy ismert szomáliai rádiós újságírót, aki az al-Shabaab nevű iszlamista szervezet egyik legismertebb bírálójának számított.

A Radio Mogadishu állami rádiónak dolgozó Mohamed Ibrahim Rage nemrég tért haza Ugandából, ahol két évig száműzetésben élt.

"Megdöbbentünk ezen a szörnyű híren" - nyilatkozta hétfőn a német hírügynökségnek Rage egyik munkatársa. A gyilkosság elkövetői elmenekültek - tette hozzá a rádió munkatársa. Az Afrika szarván elterülő ország fővárosában, Mogadishuban csak idén négy újságírót öltek meg.

Gyanítható, hogy a történtekért az al-Shabaab fegyveresei tehetők felelőssé. Az elsősorban a kelet-afrikai ország déli részén aktív terrorszervezetet ugyan sikerült már kiszorítani a fővárosból, de továbbra is rendszeresen követnek el ott gyilkos támadásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.