Több mint száz sérültet szállítottak kórházba

Polgármester: még nem lehet tudni, hány halottja van a robbanásnak

Egyelőre nem lehet tudni, hány halottja és sérültje van a helyi idő szerint szerda este Texas államban, West kisváros műtrágyagyárában történt robbanásnak.

2013.04.18 07:53MTI

Előzőleg egy helyi tévéállomás legalább 60 halálos áldozatról adott hírt, de ezt az információt független forrásból nem erősítették meg. Helikopterekkel és mentőautókkal több mint száz sérültet szállítottak a wacói Hillcrest baptista kórházba, és még legalább két másik kórház is fogadott sérülteket.
   
A robbanás akkor történt, amikor a tűzoltók egy kisebb tüzet igyekeztek eloltani a műtrágyagyárban.
   
Tommy Muska polgármester elmondta, a detonáció hatvan-nyolcvan épületet súlyosan megrongált, köztük egy idősek otthonát, egy iskolát és több lakóházat. A dallasi WFAA televízió helikopteres stábja arról számolt be, hogy a gyártól három háztömbnyire minden elpusztult.
   
A környéket kiürítették. A hatóságok szerint mérgező anyagok lehetnek a levegőben, és attól is tartottak, hogy a műtrágyagyár területén, ahol még órákkal a robbanás után is tűz volt, felrobban egy még ép tartály.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.