Nagyobb rendbontásról nem érkezett hír

Befejeződtek az első EP-választások Horvátországban

Horvátországban vasárnap este hét órakor bezárták a szavazóhelyiségeket, ezzel véget értek az első európai parlamenti választások, amelyen sajtóértesülések szerint 16 óráig 14,6 százalék körüli volt a részvételi arány.

2013.04.14 19:44MTI

A választók Horvátországban vasárnap reggel héttől este hét óráig adhatták le voksaikat, a külképviseleteken már szombaton lehetett szavazni. Horvátországban és további 51 országban összesen 6 696 szavazókört alakítottak ki. Nagyobb rendbontásról a szavazás során nem érkezett hír. Fél méter széles szavazólapon szerepelt a 28 listán induló 336 jelölt neve, listánként 12. 

A szavazók listára voksoltak, ugyanakkor bekarikázhatták a választott listán szereplő valamelyik jelölt nevét is, előnyben részesítve ezáltal a listán szereplő többi jelölttel szemben. Az ilyen jellegű, úgynevezett preferált szavazást először alkalmazták Horvátországban. 

A mintegy 4,3 milliós lélekszámú Horvátország 12 képviselője július elsején, az ország hivatalos EU-csatlakozása után foglalhatja el helyét az Európai Parlamentben, de csak alig egy évre. A jövő év tavaszán tartják ugyanis az Európai Unióban a soros EP-választásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.