Rezsicsökkentés

A választási szövetség az MVM-et is bevonná a lakossági terhek mérséklésébe

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség véleménye szerint a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. indokolatlanul tartja magasan a villamos energia árát.

2013.04.12 13:16MTI

A szervezet azt kéri a kormánytól, hogy a céget is vonja be a lakosság terheinek csökkentésébe.

Jávor Benedek pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett Lázár János csütörtöki szavaira, amelyek szerint újabb rezsicsökkentésre lenne szükség. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt mondta, a közüzemi díjak 30 százalékos mérséklése már jelentősen javítaná a magyar emberek életviszonyait.

A független képviselő viszont arról beszélt, hogy a kormány a rezsiterhek kapcsán előszeretettel feledkezik meg az állami tulajdonú MVM Zrt.-ről, pedig a cég tavaly 700 milliárd forint körüli bevétel mellett 90 milliárdos, 13 százalékos profitot realizált.

Véleménye szerint a cég "elképesztő" profitjának az oka az, hogy monopolszereplőként indokolatlanul magasan tartja a villamos energia nagybani árát. A mesterségesen magas árak miatt a háztartásoknak évente sok tízmilliárd forintot kell befizetniük - tette hozzá.

A PM arra kéri a kormányt, gondolja át, hogy lehet hosszú távú, fenntartható módon csökkenteni a háztartások terheit. A politikus véleménye szerint olyan megoldást kell találni, amelyik "nem veri szét az energiapiacot", de az MVM is kiveszi belőle a részét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.