Oslóban

Az EU megosztottságának veszélyeire figyelmeztetett Andor László

Az ifjúsági garanciaprogramok mielőbbi megvalósítása mellett érvelt Andor László uniós biztos a norvég fővárosban, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) európai regionális csúcsán.

2013.04.09 14:33MTI

"A józan ész azt diktálja, hogy mindenekelőtt a fiatalok számára hozzunk létre munkahelyeket. Az Európai Unió nem lehet megosztott ebben a kérdésben. Ha erre a célra fordítjuk forrásainkat, elkerülhetjük, hogy a későbbiekben jóval magasabb gazdasági és szociális árat fizessünk a mulasztásokért" - fogalmazott Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős uniós biztos.

Kiemelte, hogy az Európai Bizottság és az Európai Tanács által is támogatott kezdeményezés, az Ifjúsági Garancia megvalósításához a következő uniós költségvetési ciklusban 6 milliárd euró áll majd rendelkezésre. Andor László szerint a válságkezelés során olyan stratégiát érdemes követni, amely a fiskális kiigazításért tett erőfeszítések mellett legalább ugyanakkora fontosságot tulajdonít a munkahelyteremtésnek és a szociális feszültségek enyhítésének.

A magyar biztos tájékoztatta a nemzetközi intézmények képviselőit, hogy az uniós állam- és kormányfők a júniusi brüsszeli csúcstalálkozóján alakítják majd ki álláspontjukat a gazdasági integráció szociális szempontjairól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.