Több ezren szorulnak rá

A Hamász tiltakozik az élelmiszersegélyek felfüggesztése miatt

A Gázai övezetet irányító Hamász szélsőséges palesztin szervezet pénteken felszólította az ENSZ-t, hogy kezdje újra az élelmiszersegélyek kiosztását a több ezer rászorulónak.

2013.04.05 14:19MTI

A világszervezet azután függesztette fel a segélyeket, hogy a palesztin menekültekkel foglalkozó hivatalának (UNRWA) helyi központját palesztin tüntetők támadták meg. Az iszlamista mozgalom szóvivője, Számi Abu Zuhri alaptalan döntésnek nevezte az UNRWA lépését. 

"A palesztin menekülteknek joguk van békésen tiltakozni – tette hozzá. - Felszólítjuk az UNRWA-t, hogy vizsgálja felül álláspontját, és ne válaszoljon aránytalan eszközökkel a lakosság tüntetésére." 

Csütörtökön több tucatnyian hatoltak be az ENSZ-hivatal gázai irodájába az ellen tiltakozva, hogy költségvetési okokból hétfőn csökkentették a szegény palesztin családoknak juttatott segélyek mennyiségét. A múlt heti tüntetések miatt az ENSZ már több segélyközpontját bezárta, csütörtöktől pedig minden iroda zárva tart egészen addig, amíg az érintett csoportok nem biztosítják az UNRWA munkájának zavartalanságát – közölte a szervezet. "Sajnálatos helyzetbe kerültünk, hiszen az élelmiszersegélyek naponta 25 ezer menekülthöz jutnak el" – tette hozzá az UNRWA. - 

Ugyanakkor nem hagyhatjuk, hogy munkatársaink folyamatos fenyegetésnek legyenek kitéve.” Abu Zuhri biztosított arról, hogy a Hamász erői szavatolják a segélyszervezet munkájának zavartalanságát. "Nem hagyjuk, hogy a tüntetők behatoljanak az UNRWA gázai székházába" – hangsúlyozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.