Hatalmas területeket öntött el a víz

Ítéletidő Argentínában - már több mint 50 halottat követelt

A legfrissebb jelentések szerint 54 halálos áldozatot követelt az ítéletidő Argentínában. A katasztrófa nyomán háromnapos gyászt rendelt el Cristina Fernández de Kirchner államfő.

2013.04.04 07:20MTI

A fővárostól, Buenos Airestől mintegy 60 kilométerre délre fekvő La Platában helyi idő szerint szerdán a heves felhőszakadás következtében a víz hatalmas területeket öntött el, több helyen két méter magasan, a házak első emeletéig. A hatóságok szerint a várost elöntő áradatban legkevesebb 48-an vesztették életüket.
   
Buenos Airesben egy nappal korábban, a keddre virradó éjszaka viharos széllel kísért felhőszakadás okozott hatalmas károkat, s a lezúduló, több mint 150 milliméternyi eső nyolc ember halálát okozta. A vihar okozta károk ott mintegy 350 ezer embert érintettek, és háromszáz embernek kellett elhagynia otthonát.
   
A 900 ezres lakosságú La Platában (Buenos Aires tartomány székhelyén) a város területének fele víz alá került, a legtöbb helyen megszűnt az áramszolgáltatás, és 2500 embert ki kellett telepíteni otthonából. A katasztrófa sújtotta várost felkereste Cristina Fernández de Kirchner államfő, aki La Plata szülötte.
   
Az elnök háromnapos nemzeti gyászt rendelt el. Az elnöki hivatal, a Casa Rosada és minden állami intézmény épületén félárbocra eresztették a nemzeti lobogót. A fővárosi színházakban lemondták az előadásokat, a televíziós csatornák nem sugároznak szórakoztató műsorokat, a templomokban gyászmiséket tartanak az áldozatok emlékére.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.