Felhőszakadás, viharos szél

Vihar Argentínában - legalább nyolcan meghaltak

Legkevesebb nyolc ember vesztette életét annak a felhőszakadásnak a következtében, amely a keddre virradó éjjel zúdult Buenos Airesre viharos erejű széllökések kíséretében.

2013.04.03 09:05MTI

Mauricio Macri polgármester egy helyi idő szerint keddi sajtóértekezleten azt mondta, hogy a vihar okozta károk mintegy 350 ezer embert érintettek az argentin fővárosban és környékén, és háromszáz embernek kellett elhagynia az otthonát. A mentőszolgálat (SAME) hat, a szövetségi rendőrség pedig további két halálos áldozatról számolt be. 

A metró egyik dolgozóját az ágazati szakszervezet közlése szerint halálos áramütés érte az egyik állomásra beömlött víz kiszivattyúzása közben. További négyen a felhőszakadás okozta áradásokban haltak meg a külvárosaival együtt közel 15 milliós Buenos Aires északi felében. 

A vihar leginkább a szegénynegyedeket sújtotta, fákat döntött ki és számos helyen áramszünetet okozott. Fennakadások voltak a tömegközlekedésben is.
 
A meteorológiai szolgálat fővárosi központja szerint hétfő éjfél és kedd reggel hét óra között 155 milliméter csapadék zúdult Buenos Airesre, ami történelmi rekordnak számít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.