Öt halott

Lezuhant egy katonai helikopter Dél-Afrikában

A helikopter egy orvvadászok elleni őrjáratban vett részt az ország egyik legkedveltebb szafaricélpontjának számító Kruger Nemzeti Parkban.

2013.03.31 09:53MTI

Lezuhant egy katonai helikopter Dél-Afrikában szombat este, a személyzet öt tagja meghalt.

A helikopter egy orvvadászok elleni őrjáratban vett részt az ország egyik legkedveltebb szafaricélpontjának számító Kruger Nemzeti Parkban.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet. Dél-Afrikában heves küzdelmet folytatnak az orvvadászok ellen. Az állatok illegális vadászatát a hagyományos kínai orvoslás és egy Délkelet-Ázsiában egyre terjedő, ám tudományosan megalapozatlan hiedelem táplálja, amely szerint a rinocérosztülökkel gyógyíthatóak a rákos megbetegedések.

Tavaly legalább 588 orrszarvút öltek meg a tülkükért Dél-Afrikában, közülük 364-et a Kruger Nemzeti Park területén, amelynek 400 kilométeres közös határa van Mozambikkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.