388 méter magas

A legmagasabb toronyházát építi fel az ausztráliai Melbourne

A déli félteke legmagasabb épülete lesz az ausztráliai Melbourne-ben tervezett 388 méter magas Australia 108 torony, ha előbb készül el, mint egy rivális felhőkarcoló a dél-afrikai Pretoriában.

2013.03.19 04:29MTI

A lakásokat, szállodát, üzleteket és irodákban magában foglaló melbourne-i toronyház terveit hétfőn hagyta jóvá Victoria állam kormánya.
   
A Nonda Katsalidis ausztrál építész tervezete felhőkarcoló 108 emeletét üzleteken és irodákon kívül 646 luxuslakás és 288 szállodai szoba foglalja el. Várhatóan öt éven belül épül fel.
   
A melbourne-i torony elsőségét azonban fenyegeti, hogy egy 447 méter magas, 110 emeletes felhőkarcolót akarnak felhúzni 2018-ig a dél-afrikai főváros, Pretoria egyik külső kerületében.
   
A déli félteke legmagasabb épülete jelenleg a Q1 toronyház az ausztráliai Queensland államban: 71 emelete 323 méteres magasságba nyúlik fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.