Három pokolgép robbant

Robbantások, fegyveres támadások iraki minisztériumok ellen

Legkevesebb 21 ember meghalt és legalább ötven megsebesült csütörtökön Bagdad központjában egy kormányzati épületek ellen végrehajtott támadássorozatban.

2013.03.14 15:03MTI

A terrorcselekményeket a szigorúan őrzött "zöld zónától" nem messze hajtották végre, ahol a parlament és számos nyugati nagykövetség is áll. Három robbanás történt dél körül a kulturális és a külügyminisztérium közelében, miközben fegyveresek az igazságügy-minisztérium épülete ellen intéztek támadást - mondta Szabáh Núri, az iraki terrorelhárítás szóvivője. 

"Terroristák megpróbáltak erővel behatolni az igazságügy-minisztériumba. (...) A biztonsági erők körülvették az épületet" - tette hozzá. Az egyik kivezényelt rendőr közlése szerint hat, rendőrnek öltözött támadó van odabenn. Állítólag egy másik öngyilkos robbantó is besétált a minisztériumba, s odabentről fegyverropogás hallatszott. 

Rendőrségi közlés szerint két, robbanószerrel megtöltött autóban történt detonáció, egy harmadikban pedig öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az Allávi negyedben. Rendőri és kórházi források azt mondják, a halottak között legkevesebb hat rendőr és 12 civil van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.