Szerda délelőtt nem lett új pápa

Pápaválasztás: füstbe ment a második szavazás

Hatalmas tömegek várták a Szent Péter Bazilika előtt, hogy megtudják: sikerült-e a bíborosoknak megegyezésre jutniuk, és kiderült-e, ki lesz az új pápa. A Sixtusi kápolna kéményéből azonban szerdán délben fekete füst szállt fel.

2013.03.13 11:53ma.hu

A 115 bíboros szerda reggel vonult be másodjára a Sixtusi kápolnába, hogy eldöntse, ki legyen a nemrégiben lemondását benyújtó XVI. Benedek pápa utódja. A bíborosok minden nap négyszer szavaznak, kétszer reggel és kétszer este, a szavazáson a leendő pápának a bíborosok támogatásának 2/3-át kell elnyernie. Amennyiben az első reggeli szavazás eredménytelen, úgy azt újra megismétlik, és ezt követően szállhat fel a szavazás eredményét jelző füst a kéményből.


Szerdán délelőtt erre 11:40-kor került sor, ám a téren állók nagy csalódottságára fekete színű volt, ami azt jelentette, egyelőre még nem sikerült egyetértésre jutniuk. A következő szavazás néhány óra múlva várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.