Kettétörte

Tolóhajó tört kőolajvezetéket New Orleans-nál

Egy tolóhajó nekiment egy kőolajvezetéknek, kettétörte azt, majd tűz keletkezett kedd este az egyesült államokbeli New Orleanstől 50 kilométerrel délre, egy mocsaras területen.

2013.03.13 09:51MTI

A tolóhajó négytagú személyzete égési sérüléseket szenvedett, a kapitány állapota súlyos. A tűz néhány óra múltán elaludt, mert felemésztette a vezetékben lévő olajat. 

A 14 méter hosszú hajó egy 47 méter hosszú uszályt tolt. A tűz mindkettőt elborította. Bár a személyzet tagjai égési sérüléseket szenvedtek - a kapitány másod-, illetve harmadfokút - sikerült elmenekülniük a hajóról - közölte a parti őrség és egy tengerésztiszt. 

Az olajvezeték tulajdonosa, a Chevron a balesetről értesülve lezárta a szóban forgó vezeték és a hozzá csatlakozó főágak közötti csapokat, így lehetett biztosítani, hogy a tűz magától elaludjon. A vízbe ömlött olaj begyűjtéséről a parti őrség más szövetségi szintű és szövetségi állami hatóságokkal közösen gondoskodik. 

A területet súlyosan beszennyezte a BP Deepwater Horizon nevű olajkitermelő platformján 2010 áprilisában történt baleset következtében a tengerbe ömlött csaknem 790 millió liter olaj. 

Az itt élő közösségek tagjainak jövedelme vagy a halászatból származik, vagy abból élnek, hogy a gáziparban vállalnak munkát. A régiót keresztül-kasul kőolaj- és gázvezetékek hálózzák be a mocsaras, partvidéki szakaszokon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.