A dunaújvárosiak nem érzik meg

A DRV elzárja az Ercsi-Dunaújváros ivóvíz-távvezetéket

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) péntektől elzárja az Ercsi-Dunaújváros ivóvíz-távvezetéket, mert többszöri felszólítás után sem rendezte a Dunaújvárosi Víz, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) a feléjük fennálló, mintegy 65 millió forintos lejárt tartozását - közölte a társaság szerdán.

2013.02.27 17:52MTI

A DRV közleménye szerint a dunaújvárosi szolgáltatónak mindössze egy napja maradt az adósság megfizetésére. Amennyiben ennek nem tesz eleget, március 1-jén a DRV korlátozza a vízszolgáltatást.

A dunaújvárosi víziközmű-szolgáltató lejárt tartozása jelenleg meghaladja a 65 millió forintot, emellett a DRV-nek további, húszmillió forintot meghaladó követelése is van. A DRV jelezte: erőfeszítéseket tett a jogvita békés úton történő megoldására, de ezek nem vezettek eredményre.

A DRV január 30-án közölte először, hogy a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. jelentős tartozása miatt elzárhatja az ercsi-dunaújvárosi vezetéket.

Akkor a dunaújvárosi vízszolgáltató közleményt adott ki, amelyben leszögezte: a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szerződést szegett, és folyamatos szerződésszegésben van, mert nem a megállapodásnak megfelelő minőségben, mennyiségben és elszámolási feltételek mellett szolgáltat. Szerintük a DRV a dunaújvárosi vízellátáshoz kapcsolódóan a saját érdekkörében felmerülő műszaki sajátosságok által indokolt kényszerszolgáltatást végez, Dunaújváros közigazgatási területén lévő fogyasztók biztonságos ivóvízellátásához tevékenysége szükségtelen.

Akkori közleményük szerint a DRV a Fejér megyei város ivóvízellátásában évek óta - egy nem lakossági fogyasztó kivételével - nem vesz részt. Dunaújváros lakosainak ellátását a város tulajdonában, a DVCSH működtetésében lévő Szalki-szigeten levő csápos kutak biztosítják. A DRV kényszerszolgáltatása, egyoldalúan diktált díjai több mint kétszeresen meghaladják a dunaújvárosi előállítású ivóvíz árait, ezért a minimálisra csökkentett vízátvétel mellett is jelentősen drágítják a dunaújvárosi ivóvíz fogyasztók által fizetett vízdíjat.

Álláspontjuk szerint a DRV Dunaújvárosba vezető vízhálózata folyamatos ivóvíz-szolgáltatásra műszaki állapota miatt alkalmatlan, rendelkezésre állása, üzembiztonsága a tárgyidőszakban nem érte el a 90 százalékot.

Hozzátették, hogy a rendszeres csőtörések miatti "többletszolgáltatást" a DVCSH sem most, sem a későbbiekben nem kívánja megfizetni. Vitatják az általuk valósan átvett víz mennyiségét is. Megalapozatlanná teszi az elszámolást, hogy a DRV írásban is jelezte, az általa használt elszámolási mérő hosszú időn keresztül nem volt hiteles - emlékeztettek.

Rögzítették, hogy amennyiben a DRV saját kényszerszolgáltatását felfüggeszti, szünetelteti, abból a Dunaújváros közigazgatási területén élők semmit nem fognak észlelni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.