Legalább 14 ember meghalt

Hídról zuhant a mélybe a távolsági busz

Legkevesebb tizennégy ember meghalt, amikor egy távolsági busz a Jangce folyó felett átívelő hídról a mélybe zuhant a közép-kínai Hupej tartományban.

2013.03.13 08:24MTI

A nyolc sérültből négynek súlyos, további kettőnek pedig válságos az állapota. Utóbbiak az elmúlt éjszakát az intenzív osztályon töltötték, orvosaik bizonytalanok abban, hogy túlélik-e a balesetet.
 
A 22 utast szállító emeletes busz helyszíni jelentések szerint Csingcsou településen áthaladva feltehetően defektet kapott, hirtelen fékezésre kényszerült, majd a híd déli végénél áttörte a védőkorlátot és a magasból a folyópartra zuhant. A baleset körülményeinek tisztázása még tart; úgy tudni, hogy az utasok túlnyomó többsége Vuhan városból Ensibe tartó vendégmunkás volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.