Szíria

Evakuálták Oroszország és más államok több mint száz állampolgárát

Moszkvába érkezett kedd éjjel Oroszország és néhány más FÁK-tagállam több mint száz állampolgára, akik a háborús helyzet miatt el akarták hagyni Szíriát - közölte Irina Rossziusz, a rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivője.

2013.03.13 04:45MTI

A tárca által Latakíjába küldött Il-62-es utasszállító gép nem sokkal éjfél előtt szállt le az orosz főváros Domogyedovo repülőterén, fedélzetén 103 Szíriából kimenekített emberrel, köztük 39 gyermekkel. A géppel hazatérő 76 orosz állampolgáron kívül Moszkvába szállítottak ukrán, fehérorosz, moldovai és üzbég állampolgárokat is.

Korábban, januárban és februárban az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma már 176 embert evakuált Szíriából. A kimenekítettek között akkor is voltak a Független Államok Közösségéhez (FÁK) tartozó országok állampolgárai. A gépek odafelé segélyszállítmányokat vittek a polgárháború sújtotta Szíriába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.