Bakuban erőszakkal oszlattak szét egy tüntetést

Túl sok katona hal meg a kegyetlen bánásmód miatt

A bakui rendőrség vízágyúk és gumilövedékek segítségével oszlatott szét vasárnap egy tüntetést, amelyet a jogvédők hívtak össze a hadseregben sorozatosan tapasztalható gyanús halálesetek miatt.

2013.03.10 22:21MTI

A mintegy ötszáz, jobbára fiatal tüntetőre gyorsan lecsaptak a rendőrök, és szétverték a nem engedélyezett csoportosulást. Ötvennél több embert letartóztattak.

A legutóbbi gyanús esetben a védelmi minisztérium azt közölte, hogy a kiskatonát szívroham ölte meg, de a családja azt hiszi, hogy igazából agyonverték a társai. Az ügyben nyomozás indult.

Jogvédők szerint tavaly 77 katona halt meg az azerbajdzsáni hadseregben harci cselekményekkel össze nem függő módon, sok esetben a kegyetlen bánásmód miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.