Telefon az amerikai külügyminiszter-helyettessel

Azeri kiadatás - A bakui diplomácia vezetője nem érti az amerikai álláspontot

A magyar hatóságok által Bakunak kiadott azeri katonatisztről egyeztetett telefonon az azeri külügyminiszter az amerikai külügyminiszter-helyettessel hétfőn folytatott beszélgetése során - közölte az azeri tárca szóvivője.

2012.09.04 10:54MTI

Elman Abdullayevet kedden idézte a News.Az nevű azeri hírportál.

A beszámoló szerint az azeri katonatiszt kiadatása, átszállítása Magyarországról Azerbajdzsánba volt a fő témája Elmar Mammadyarov és William Burns megbeszélésének.

Ennek során - mint az egyik helyi beszámolóban olvasható - a bakui diplomácia vezetője értetlenséggel fogadta az Egyesült Államoknak a kérdésben elfoglalt álláspontját. Kijelentette, minden regionális probléma alapja az, hogy Örményország azeri területeket tart megszállva. Szavai szerint Ramil Safarov ügyét a karabahi kérdéskörrel, a megszállt azerbajdzsáni területekkel összefüggésben kell vizsgálni. Hozzátette, hogy a (karabahi háborúban) éppen az azeri népet érte etnikai tisztogatás.

A külügyminiszter az AzerTaj állami hírügynökség jelentése szerint kijelentette: Azerbajdzsán számára nem világos az Egyesült Államoknak a kérdésben elfoglalt álláspontja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.