Keleten, nyugaton egyaránt

Észak-Korea repülés- és hajózástilalmi övezetet alakított ki

Észak-Korea repülés- és hajózástilalmi övezetet alakított ki az ország keleti és nyugati partvidékén, ami azt jelzi, hogy nagyobb hadgyakorlatra készül, de egy rövid hatótávolságú rakéta kipróbálása sem kizárható.

2013.03.06 13:55MTI

A Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentése szöuli kormányforrásra hivatkozik. Eszerint az észak-koreai hadsereg nagyszabású egyesített hadgyakorlatra készül, ezért övezeteket zárt le tengeri lövészetnek vagy harci gépek lőgyakorlatának végrehajtására. 

Rakétakísérletek sincsenek kizárva - közölte a nyilatkozó. Phenjan kedden azzal fenyegetőzött, hogy figyelmen kívül hagyja az 1953-ban kötött fegyverszünetet, ha déli szomszédja, Dél-Korea és az Egyesült Államok folytatja két hónaposra tervezett éves hadgyakorlatát. 

Az észak-koreai hadsereg vezetésének képviselője közleményben szögezte le, hogy az 1950 és 1953 között lezajlott koreai háború harci eseményeit lezáró fegyverszünet "teljes mértékben érvényét veszti". A dél-koreai-amerikai hadgyakorlat március elsején kezdődött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.