Különleges aukció

Szivarral a kubai egészségügyért

Több mint egymillió dollár gyűlt össze a kubai egészségügy javára a karib-tengeri országban helyi idő szerint vasárnap rendezett, különleges aukción.

2013.03.04 07:48MTI

Annak középpontjában ugyanis a világhírű kubai szivar állt, és az aukción összesen hat - egyenként 350-550 szivart tartalmazó - fából készült speciális dobozt, úgynevezett humidort bocsátottak árverésre. A Prensa Latina kubai hírügynökség nem közölte, hogy az egyes dobozok milyen áron keltek el arról azonban beszámolt, hogy összesen 1,1 millió dollár gyűlt össze. Az összeget pedig a kubai egészségügy megsegítésére fordítják.

Az akción több neves külföldi személyiség is jelen volt, köztük Boris Becker egykori teniszcsillag, valamint Danny Glover amerikai színész és rendező, egyebek között a Halálos fegyver című nagy sikerű amerikai akciófilm egyik főszereplője.

A humidor különböző dohánytermékek, köztük szivarok tárolására szolgáló, állandó páratartalmat biztosító, fából, vagy bőrből készült doboz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.