Megtagadták tőle a kiutazást

CIA-ügynöknek nevezték Brazíliában a legismertebb kubai ellenzékit

Amerikai ügynöknek nevezték hétfőn Brazíliában a havannai kormányt is gyakran bíráló, ismert kubai bloggert, Yoani Sánchezt, aki tíz év után először utazhatott külföldre, miután a kubai hatóságok több mint húsz alkalommal megtagadták tőle a kiutazást.

2013.02.19 08:02MTI

A kubai kommunista rendszert támogató nyolc helyi egyetemista a brazíliai Salvador repülőterén amerikaidollár-címletek fénymásolt utánzatát szórta a nő elé, sőt egyikük olyan közel jutott a bloggerhez, hogy meghúzta a haját. "Yoani Sánchezt a CIA pénzeli", 

"Le a Kuba elleni amerikai blokáddal, Yoani Sánchez nemkívánatos személy Bahía államban" - állt a tüntetők transzparensein. "Ez olyasvalami, amit nem láthatunk az én hazámban. Bárcsak ott is ilyen szabadság lenne" - mondta a 37 éves kubai blogger mosolyogva a tiltakozásról. Yoani Sánchezt az amerikai Time magazin néhány éve a világ száz legbefolyásosabb személyisége közé sorolta.
 
A nő a spanyol El Paísnak és a brazil Estado de S. Paulo című lapnak is rendszeresen küld tudósításokat Kubából. Számos nemzetközi díjat kapott a Havanna mindennapjait bemutató internetes naplójáért, de eddig nem tudta őket átvenni. Hétfőn kezdett 80 napos útjának állomásai Brazília, Argentína, Peru, Mexikó, az Egyesült Államok, Spanyolország, Olaszország, Lengyelország és Csehország lesznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.