Leszavazta a parlament

Nem lesz második bolgár atomerőmű

Leszavazta a bolgár parlament szerdán az ország második atomerőművének orosz közreműködéssel tervezett megépítését.

2013.02.27 17:47MTI

Az észak-bulgáriai Belenébe tervezett erőmű projektjét a múlt héten lemondásra kényszerült jobbközép Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) párt állította le még tavaly márciusban a magas költségek miatt.

A parlament egyúttal kiállt a még a kommunista időkben épített kozloduji atomerőmű két 1000 megawattos reaktorának megtartása, működési időtartamuk meghosszabbítása, valamint az erőmű bővítése mellett.

Az ellenzéki szocialisták szerdán reményüket fejezték ki, hogy a második atomerőmű kérdését a következő parlament ismét napirendre tűzi majd.

Január végén népszavazást tartottak Bulgáriában egy új atomerőmű megépítéséről. A szavazók többsége ugyan támogatta az elképzelést, de a referendum érvénytelen lett a túlságosan alacsony részvétel miatt.

A Duna menti Belenébe tervezett atomerőmű építése évtizedek óta húzódik a pénzhiány, illetve a környezetvédők tiltakozása miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.