Nem engedték ki őket időben a kollégiumból

Tanórára igyekeztek - négy társukat taposták halálra a kínai iskolások

Iskolakezdés előtt nem engedték ki időben kollégiumukból egy közép-kínai általános iskola diákjait, s végül az ajtónyitáskor az egyetlen szűk kijáraton át kiözönlő több száz gyerek négy társukat halálra taposta, 11-en megsérültek, közülük hárman súlyosan.

2013.02.27 17:05MTI

A Laohokou városban történt tragédia okaként kötelességmulasztást állapítottak meg a helyi hatóságok és nyolc felelős vezetőt, köztük a városi oktatási hivatal vezetőjét, azonnal leváltottak. Az iskolaigazgató ügyében a vizsgálat még folyamatban van.

A négyszintes épületben több mint ötszáz gyerek lakik.

2009 decemberében, szintén Hunan tartományban egy magániskolában nyolc 11 és 14 év közötti gyerek meghalt, mert a tanítás végeztével a lépcsőn lefelé igyekvő tömegben valaki megbotlott, majd egymást elsodorva mások is elestek.

Az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm terület Akszu városában 2010 novemberében több mint negyven gyerek sérült meg, heten súlyosan, mert oktatás után a szűk lépcsőlejárón többen elestek és a gyerekek egymást taposták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.