Fogolyszöktetés egy mexikói börtönből

Tizenkét rabért törtek be a börtönbe

Egy tucat foglyot szöktetett meg egy mexikói börtönből egy fegyveres csoport - közölték a helyi hatóságok.

2013.02.27 07:46MTI

A Tamaulipas állambeli főügyészség tájékoztatása szerint az eset helyi idő szerint kedd hajnalban történt a Miguel Aleman Roma településen. Legalább 15 fegyveres érkezett a börtönkapuhoz több gépkocsival, és ártalmatlanná tette a fegyintézet őreit. Az ismeretlen támadók ezután behatoltak a börtönbe, és szabadon engedtek 12 rabot, akiket gyilkosság, rablás, nemi erőszak és kábítószer-kereskedelem miatt ítéltek el.

Az elmúlt években Mexikóban több hasonló eset történt. Az egyik, talán leglátványosabb rabszöktetés tavaly szeptemberben történt a Coahuila állam egyik fegyintézetében: 131 fogvatartottat szabadítottak ki feltehetően a Zetas drogkartell emberei, összejátszva foglárokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.