19-en vesztették életüket

Magyar áldozata is van az egyiptomi hőlégballon-balesetnek

Kigyulladt, felrobbant majd egy cukornádültetvényre zuhant kedden egy hőlégballon az egyiptomi Luxorban. A rajta tartózkodó 21 emberből 19 életét vesztette. Magyar áldozata is van.

2013.02.26 14:02MTI

A luxori kormányzó bejelentette azt is, hogy ideiglenesen megtiltották a turisták hőlégballonos repültetését a kormányzóságban.
   
Ezzat Szaad kijelentette, hogy kilenc hongkongi mellett francia, brit, belga, magyar és japán áldozat is van. Egyéb részletet az áldozatok személyéről nem közölt.
   
A 21 embert szállító hőlégballon a Nílus nyugati partja fölött, körülbelül 300 méteres magasságban volt, amikor kigyulladt, felrobbant, majd egy cukornádültetvényre zuhant. A katasztrófát a pilóta és két brit utas élte túl.
    
Egy biztonsági tisztségviselő azt mondta, hogy a balesetnek összesen 18 halálos áldozata van. Két külföldi turista - akiknek az állampolgárságát nem közölték - és a légi jármű egyiptomi kormányosa élte túl a katasztrófát. Mind a 18 holttestet megtalálták - tette hozzá.
   
A francia külügyminisztérium megerősítette, hogy két francia állampolgár vesztette életét a balesetben.
   
A balesetben két brit állampolgár meghalt és további kettő megsérült, utóbbiakat kórházba szállították, állapotuk válságos a The Thomas Cook utazási iroda közlése szerint.
   
Szaad döntése alapján az egyiptomi hatóságok további intézkedésig megtiltották a hőlégballonok felszállását a Luxort magában foglaló kormányzóságban.
   
Ez az egyik legsúlyosabb turista baleset, amely Egyiptomban történt, és elemzők szerint az ország számára kulcsfontosságú idegenforgalmi ágazatot még mélyebb recesszióba taszítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.