Négyen meghaltak, 28 megsérültek

Szlovéniában kigyulladt egy turistákat szállító hőlégballon

Négy ember meghalt, több mint kéttucatnyi pedig megsebesült, amikor csütörtökön kényszerleszállás közben kigyulladt egy turistákat szállító hőlégballon Ljubljana közelében.

2012.08.23 18:09MTI

A kosárban 32 ember tartózkodott - közöttük hat gyermek -, akik közül négyen életüket veszítették, 28-an pedig különböző fokú sérüléseket szenvedtek, amikor a gondolából kiugorva megpróbáltak elmenekülni a lángok elől. A ljubljanai kórházban tíz embert kellett újraéleszteni, nyolcan még mindig életveszélyes állapotban vannak - olvasható a horvát és szlovén internetes médiában.

A baleset okainak kivizsgálását a rendőrség megkezdte. Nem hivatalos információk szerint csütörtök reggel öt órakor két hőlégballon szállt fel, amelyek a reggeli órákban hirtelen kitörő viharban kényszerleszállást hajtottak végre. Az egyik sikeresen földet ért, a másik azonban fának ütközött és kigyulladt.

"Eltört a szelep és szivárogni kezdett a gáz. Nagy lett a forróság, majd lángok csaptak fel" - nyilatkozta a baleset egyik sérültje. Egy másik utas szerint a ballon túl gyorsan ereszkedett, és a talajnak csapódott, aminek következtében néhányan - köztük ő is - kiestek a kosárból. A hőlégballon a földnek ütközés után ismét felemelkedett, és akkor kapott lángra a gondolája.

Szlovéniában nagyon népszerűek a három-négyórás időtartamú hőlégballon-utazások a turisták körében, a szlovének gyakorta ünnepelnek - például - születésnapokat a levegőben.

A hőlégballon-repüléseket csak szép időben tartják meg, csütörtök reggel azonban Ljubljana körzetében hirtelen vihar támadt.



http://www.delo.si/novice/kronika/v-balonarski-nesreci-nad-igom-stirje-mrtvi.html http://www.jutarnji.hr/tragedija-u-sloveniji--u-padu-dva-balona-najmanje-18-ozlijedenih-i-dvoje-mrtvih/1049283/

http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-sloveniji-cetvero-poginulih-i-28-ozlijedjenih-balon-se-u-oluji-zabio-u-drvo-ljudi-u-panici-iskakali/632999.aspx#fs+

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.