Ukrajna

Tüntetőket vettek őrizetbe egy kijevi Janukovics-ellenes tüntetésen

Kijevben 13 személyt vettek őrizetbe hétfőn a hatóságok egy ellenzéki tüntetésen, amelyet Viktor Janukovics elnökségének harmadik évfordulóján szerveztek.

2013.02.25 17:04MTI

A bebörtönzött volt kormányfőt, Julija Timosenkót támogató Haza párt szervezésében felvonulást tartottak az ukrán főváros központjában, Ukrajna európai integrációja mellett és Janukovics politikája ellen demonstráltak. A megmozduláson becslések szerint legfeljebb ötezren vettek részt.
   
Ellenzékiek egy csoportja, a Narancsos Forradalom Résztvevőinek Koalíciója nevű szervezet aktivistái az engedélyezett útvonaltól eltérve, az elnöki adminisztráció épülete elé vonultak.
   
Az aktivisták állítása szerint a belügyi szervek mintegy félszáz tagja támadt a tüntetőkre, ütlegelte és rugdosta a tiltakozókat. Szavaik szerint nemcsak tüntetőket szállítottak el a rendőrök, hanem két újságírót és három járókelőt is, akik részt sem vettek az akcióban.
   
A belügyminisztérium közlése szerint a rendőrök többször figyelmeztették a tüntetőket, hogy az elnöki adminisztráció előtti területre nem kaptak engedélyt, a megmozdulás törvényellenes, ami miatt szabálysértési eljárást indítanak ellenük. Miután felvették a jegyzőkönyveket, állítólag szabadon engedték az őrizetbe vetteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.