A háború felejtésére

Rózsaszín boldogságlufik Kabulban

Tízezer rózsaszín lufit osztanak szét tavasszal Kabulban, hogy segítsék elfelejteni az Afganisztánban 30 éve dúló harcokat. Hasonló megmozdulásokat már Afrikában és Ázsiában is szerveztek.

2013.02.23 20:29MTI

A Hiszünk a lufikban (We believe in balloons) nevű esemény ötletgazdája Yazmany Arboleda New Yorkban élő művész, aki az afgán kormánnyal közösen szervezi a megmozdulást. 

"Az akció pontos dátuma meglepetés. Egy reggel az emberek színkavalkádra fognak ébredni" - mondta a kolumbiai származású művész. Arboleda eddig három városban valósította meg ötletét: Bangalorban (India), Jamagucsiban (Japán), és Nairobiban (Kenya) narancssárga, sárga és zöld léggömbökkel. 

"Indiában például azt hitték, hogy egy eddig ismeretlen új ünnepnap van. Japánban többen nekünk akartak lufit venni. Kenyában pedig néhányan azt gondolták, hogy munkára toborzun" - mesélte. "Mindenki nagyon örült, amikor kiderült, hogy a lufikat ingyen kapják meg. A szándékunk az akcióval az, hogy örömet szerezzünk az embereknek" - mondta a művész. A tízezer rózsaszín léggömbért tízezer adományozó egy-egy dollárt fizetett lufinként a kezdeményezés honlapján. (webelieveinballoons.com).
 
"Egy dollár, se több, se kevesebb. Így a 10 ezer lufi, 10 ezer olyan adományozót szimbolizál, akik jobban hisznek a kultúrában és a művészetben, mint a háborúban" - hangsúlyozta Yazmany Arboleda, aki reméli, hogy még több pénzt tud összegyűjteni, hogy minél több léggömb legyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.