Ciprusi elnökválasztás

Anasztasziadesz a szavazatok 51,1 százalékát szerezte meg az exit poll szerint

Nikosz Anasztasziadesz, a legnagyobb ellenzéki párt, a konzervatív Demokratikus Tömörülés vezetője a szavazatok 51,1 százalékát szerezte meg a vasárnapi ciprusi elnökválasztásokon.

2013.02.17 18:29MTI

Anasztasziadesz legerősebb ellenfelének az exit poll felmérés szerint 27,3 százalékos eredményt felmutató Sztavrosz Malasz volt egészségügyi miniszter bizonyult, aki független jelöltként indult a kormányzó baloldali erő, a Ciprusi Nép Haladó Pártja támogatásával.
   
A helyi televíziók az urnazárás után ennél óvatosabb becsléseket közöltek, és az Anasztasziadesz által elért eredményt 49 és 52,6 százalék közé tették. Ennek alapján a televíziós előrejelzésekben úgy fogalmaztak: a Demokratikus Tömörülés vezetőjének 80 százalékos esélye van arra, hogy az első fordulóban megválasszák államfőnek.
   
Ha egyik jelölt sem szerzi meg a leadott szavazatok több mint 50 százalékát, egy hét múlva újabb fordulót tartanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.