Afganisztán

A NATO eleget tesz Karzai légicsapás-tilalmának

A NATO együtt fog működni az afgán védelmi vezetéssel Hamid Karzai afgán elnök rendelkezésének megvalósításában, miszerint az afgán erők ne kérhessenek NATO-légicsapásokat lakott területek ellen az országban.

2013.02.17 15:43MTI

Karzai előző nap jelentette be, hogy olyan rendeletet ad ki, amely szerint az afgán biztonsági erők nem kérhetik a NATO-légierő támadásait "afgán otthonok vagy falvak" ellen, miután szerdán ily módon halt meg tíz civil a keleti Kunár tartományban. A légicsapást akkor az afgán hírszerzés kérte - tette hozzá az elnök.
   
Dunford először találkozott újságírókkal azóta, hogy egy hete kinevezték a nemzetközi biztonsági erő (ISAF) parancsnokává. A Karzai palotájától néhány száz méterre lévő, erősen őrzött ISAF-főhadiszálláson elmondta a sajtó képviselőinek, hogy a következő napokban kidolgozzák a részleteit annak, hogyan hajtják végre Karzai utasítását.
   
Az államfő várhatóan még vasárnap közzéteszi rendeletét - tette hozzá a tábornok. Dunford a nap folyamán találkozik Biszmilla Hán Mohammadi afgán védelmi miniszterrel és Ser Mohammad Karimi vezérkari főnökkel, hogy megvitassa velük a tilalom "technikai vetületeit".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.