Korábban tartózkodó állásponton volt

Karzai afgán elnök, jóváhagyta tíznél is több halálraítélt kivégzését

Hamid Karzai afgán elnök, aki korábban tartózkodó állásponton volt a halálbüntetés alkalmazását illetően, hétfőn jóváhagyta tíznél is több halálraítélt kivégzését.

2012.11.19 20:45MTI

Ajmal Fajzi közölte: az elnök jóváhagyta tíznél is több ember kivégzését, akik súlyos bűncselekmények – nemi erőszak, emberölés - miatt elítélt bűnözők.
   
Afganisztánban engedélyezett a halálbüntetés, de 2001 vége, az iszlamista tálibok bukása óta nagyon ritkán alkalmazzák, míg a tálibok rendszeresen végeztek ki házasságtörés és az iszlám törvénykezés szerinti súlyos bűncselekménynek minősülő tettek miatt embereket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.