Nemet mondtak

Karzai legújabb békefelhívását is elutasították a tálibok

Hamid Karzai afgán elnök legújabb békefelhívását is elutasították vasárnap a tálib lázadók, noha egy nagy offenzívában szorongatják őket a NATO-erők, és ebben a hónapban három vezetőjüket - köztük legfőbb katonai parancsnokukat - is elfogták Pakisztánban.

2010.02.21 11:39MTI

Karzai szombaton a kabuli parlamentben szólította fel a lázadókat arra, hogy fogadják el a béketárgyalások elindítására és a fegyverletételre vonatkozó javaslatát, amelyet a nemzetközi közösség is támogatott a januári londoni Afganisztán-konferencián.

Az adományozó országok több százmillió dollárt ajánlottak föl az afgán elnöknek arra célra, hogy rávegye a mérsékeltebb lázadókat a tárgyalásra és az erőszakról való lemondásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.