Félreérthető megfogalmazás

Michelle Obama levélben köszönte meg a first ladynek, hogy megvédte

Michelle Obama, a várható demokrata elnökjelölt, Barack Obama szenátor felesége levélben köszönte meg az amerikai first ladynek, a republikánus George Bush elnök feleségének, hogy megvédte őt egy félreérthető megfogalmazásával kapcsolatban.

2008.06.18 19:45MTI

Az afro-amerikai szenátor felesége az elnökjelöltségért küzdő demokrata vetélytársak és a republikánus riválisok össztüzét váltotta ki egy nyilatkozatával az előválasztási küzdelemben. Miután férje több államban nyert februárban, kijelentette: "Felnőtt életemben most vagyok először igazán büszke hazámra".

Bírálói megkérdőjelezték patriotizmusát. Michelle Obama az utóbbi hónapokban védekezésképpen többször kijelentette, hogy büszke az Egyesült Államokra. Szerdán az ABC televízióban ismét megerősítette ezt, és kifejtette: arra utalt félreértésre okot adó mondatával, hogy büszke az elnökválasztási folyamatra. Egyben elmondta: levélben köszönte meg Laura Bushnak, hogy megvédte őt néhány hete.

A first lady június elején úgy nyilatkozott (szintén az ABC-nek): Michelle Obama valószínűleg arra gondolt, hogy most büszkébb, mint korábban volt. Mint hozzátette, "nagyon óvatosan kell fogalmazni, mert minden szót figyelemmel kísérnek, és sok esetben félreértik (a mondottakat)".

"Meghatódtam és küldtem neki egy köszönő levelet" - mondta Michelle az esetre utalva, hozzátéve: nem ment könnyen a levél megírása, azt sem tudta, hogyan szólítsa meg Laura Busht, végül a "Madam First Lady" mellett döntött. A demokrata szenátor felesége azt mondta: az tetszik neki Laura Bushban, hogy "racionálisan közelíti meg ezeket az ügyeket (...) nem akarja szítani a dolgokat".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.