Két halott és 12 sebesült

Japán turistákra támadt Guam szigetén egy késes ámokfutó

Legkevesebb két japán turistát megölt és további tizenkettőt megsebesített egy autós a csendes-óceáni Guam szigetének egyik szállodájánál kedd este.

2013.02.13 08:43MTI

Az Egyesült Államokhoz tartozó szigeten egy fiatalember autójával belehajtott az Outrigger Guam Resort szállodaegyüttes egyik éjjel-nappali boltjába, majd a kocsiból kiugorva késével kaszabolni kezdte a közelben állókat.
   
A tokiói kormány közlése szerint a támadás mind a 14 áldozata japán állampolgár volt. Többeket rögtön az autóval gázolt el az ámokfutó, amikor az üzlet kirakatába belehajtott.
   
A huszonegy éves támadót a rendőrség elfogta, de tettének oka egyelőre nem ismert.
   
A japán média a guami Memorial kórházra hivatkozva azt jelentette, hogy a két halálos áldozat egy 82 és egy 28 éves nő volt.
   
A tucatnyi sebesült legalább egyikének állapota súlyos, a kórházból még csak ketten távozhattak. A sebesültek között van egy 8 hónapos csecsemő és egy hároméves kisgyermek is.
   
Eddie Calvo guami kormányzó - Japánhoz intézve szavait - kijelentette, hogy az eset megdöbbentette a sziget 180 ezres lakosságát, amely évente csaknem egymillió japán turistát fogad.
   
"Megráztak bennünket a történtek, és osztozunk a hozzátartozók fájdalmában" - jelentette ki a kormányzó "a japán néphez" intézett nyilatkozatában, hangsúlyozva, hogy elszigetelt esetről van szó, és "ezt mindenki tudja, aki valaha megfordult Guamon".
   
A Tokiótól 2500 kilométernyire délre fekvő nyugat-csendes-óceáni sziget az amerikai haditengerészet egyik fontos támaszpontja, de gazdaságának legfőbb bevételi forrása az évi 1,2 milliós idegenforgalom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.