Kedden mondja el a kongresszusban

Obama évértékelőjének témája a gazdaság lesz

Az amerikai elnök idei évértékelő beszédének témája a gazdaság ösztönzése lesz. Barack Obama javaslatokat tesz majd beruházásokra az infrastruktúrába, a feldolgozóiparba, a tiszta energiába és az oktatásba - mondta egy neve elhallgatását kérő vezető kormányzati tisztségviselő hírügynökségeknek vasárnap.

2013.02.10 12:25MTI

Az elnök kedden mondja el az ország helyzetét és távlatait felmérő beszédét (State of the Union address) a washingtoni kongresszusban.

Obama azt tervezi, hogy megmutatja: nem tévesztette szem elől az amerikai középosztály gazdasági gondjait, azokat a kérdéseket, amelyek a tavalyi elnökválasztási kampányt meghatározták, de amelyeket azóta háttérbe szorítottak más problémák, köztük a deficitcsökkentés, a fegyveres erőszakos bűncselekmények vagy a bevándorlási szabályok módosításának ügye - írta a Reuters a tájékoztatás alapján.

Az elnök a múlt héten már bepillantást engedett elképzeléseibe, amikor demokrata párti képviselők előtt szónokolt az oktatás, a tiszta energia és az infrastruktúra fontosságáról - emlékeztetett a hírügynökség.

Elemzők szerint a második Obama-kormányzat megítélésének kulcsa a gazdaság lesz. A demokraták minden nehézségüket meg tudják oldani, ha a gazdasági növekedés gyorsul, de nem sokat tehetnek, ha a növekedés lassú marad - idézte a Center for American Progress kutatóintézet egyik politológusát a hírügynökség.

Az első buktató az lehet, hogy a képviselőházi ellenzéki republikánus többség, amely a deficitcsökkentést kiadáscsökkentéssel akarja elérni, keményen ellenáll Obama terveinek, amelyek költségvetési költekezéssel járnának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.