Több skóciai lapban jelent meg a cikke

Cameron arra kéri a skótokat, hogy ne szakadjanak el

David Cameron brit miniszterelnök arra kérte a skótokat vasárnap több skóciai lapban megjelent cikkében, hogy ne akarjanak elszakadni Nagy-Britanniától.

2013.02.10 08:21MTI

A brit miniszterelnök elismerte: Skócia rendelkezik mindennel ahhoz, hogy független ország legyen, és ne az Egyesült Királyság államalkotó országa, de - mint írta - mindkét állapot előnyeit élvezi.

"Mondjuk ki: Nagy-Britannia működik, és jól működik. Minek felbontani? Ezt a nagy kérdést Skóciának kell eldöntenie, de a válasz már mindannyiunkat érint az Egyesült Királyságban. Skóciának jobb Nagy-Britannián belül. Mindannyiunknak jobb együtt, és rosszabb külön" - szögezte le Cameron.

Skóciában várhatóan jövőre népszavazást rendeznek a függetlenségről, és a válás elkerülése érdekében a londoni kormány kampányt folytat. A miniszterelnök ennek keretében írta a cikket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.