Mali

Elfogatóparancs iszlamisták ellen, akik közül néhány már átjutott Szudánba

A mali hatóságok elfogatóparancsot adtak ki pénteken az ország északi részéből jórészt elűzött tuareg és iszlamista csoportok vezetői ellen terrorista cselekmények és lázadás vádjával.

2013.02.09 09:10MTI

Az iszlamista csoportok több tagja Maliból már átjutott a szudáni Nyugat-Dárfúr régióba - közölte egy szudáni lázadószervezet. 

Daniel Tessogué mali főügyész közleményben ismertette, hogy a nemzetközileg is érvényes elfogatóparancsot az Azavadi Nemzeti Felszabadítási Mozgalom (MNLA) nevű tuareg szervezet, az Anszár ad-Dín, a Mozgalom a Nyugat-afrikai Dzsihád Egységéért (MUJAO) iszlamista szervezetek vezetői és kábítószer-kereskedők - összesen 26 ember - ellen adták ki. 

Az Igazságosság és Egyenlőség Mozgalom dárfúri lázadószervezet szóvivője közölte, hogy Maliból több fegyveres érkezett szudáni országrészbe. Dárfúr nagy része felett a kartúmi hatóságok nem tudnak ellenőrzést gyakorolni azóta, hogy lázadók 2003-ban fegyvert fogtak a hatalom ellen. 

A szóvivő szerint a mali harcosok főleg Um-Dafuk városban vannak, de számukat nem tudta megbecsülni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.