Ne dolgozzanak "ellenséges" tévéadóknak

Iránban ismét újságírókat vettek őrizetbe

Iránban ismét a külföldi médiával kapcsolatban álló újságírókat vettek őrizetbe.

2013.02.06 12:13MTI

 A tárca előző nap egy közleményében arról számolt be, hogy számos, a BBC-hez kötődő újságírót kihallgattak, illetve őrizetbe vettek.
   
Január 30-án a hírszerzési minisztérium megerősítette, hogy őrizetbe vettek néhány helyi újságírót, akiket kapcsolatok fűztek a BBC-hez és más külföldi székhelyű, fárszi nyelvű adásokhoz. Korábban a helyi média 11 újságíró őrizetbe vételéről számolt be, akik állítólag együttműködtek külföldi, az országon kívüli tájékoztatási eszközökkel.
   
A hírszerzési minisztérium sajtóosztálya közölte, hogy a külföldiek beszivárgása és beavatkozása elleni kampánnyal egy időben, sikerült felderíteniük az "arrogáns médiatáborhoz" köthető legnagyobb médiahálózatot. A BBC és az Amerikai Hangja (VOA) tv fárszi nyelven sugároz műsort Iránba Londonból, illetve Washingtonból.
   
A hírszerzési minisztérium ugyanakkor figyelmeztette az irániakat, hogy ne dolgozzanak a BBC-nek és más "ellenséges" tévéadóknak. A tárca szerint ugyanis félő, hogy akik fontolgatják az együttműködést ezekkel a hálózatokkal, "az Irán-ellenes intézmények csapdájába" eshetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.